15 Kasım 2011 Salı

maklube


MALZEMELER:3 patates,2soğan,1 su bardağı pirinç,ister tavuk ister kırmızı et isteğe göre yarım kilo ,süzme yoğurt,isteğe göre hazırlanmış salata 
YAPILIŞI:patatesler kızartılıp bir köşeye ayrılır .ette biraz kavrulur oda bir köşeye ayrılır.teflon tencerenin altına az sıvı yağ dökülür yuvarlak şekilde kestiğimiz soğanlar tencerenin dibine yayılır,üzerine halka halka kızartılmış patatesler serilir,onunda üzerine etler yayılır (biz eti biraz az kullanıyoruz fazla sevmediğimiz için) en üste yıkayıp üzerine biraz limon sıktığımız (pirinçler lapalaşmaması için biraz limon sıkıyorum ,pilavdada aynı) pirinci döküyoruz.aynı pilav yapar gibi pirince göre su ilave ediyoruz ben 1'e 2'i döküyorum.üzerine biraz tereyağ atıp tuzunuda attıkmı ağzını kapatıp karıştırmadan pişirmeye bırakıyoruz.diğer malzemeler pişmiş olduğu için pilav pişme süresince oluyor.büyük tepsiye tencereyi ters çevirip biraz dibine vurup tencereyi çekiyoruz.kenarlarına yoğurt (sarımsaklısı iyi oluyor) salata ile süslüyoruz. .yemeside görüntüsüde tadıda güzel bir yemektir 
afiyet olsun

Hiç yorum yok: