29 Aralık 2011 Perşembe

31 aralık

aslında yılbaşını kutlanmamalı ama eşimin doğum gününe denk geldiği için bir araya geliyoruz .ne hediye alacağımıda buldum ama bir türlü çıkıpta alamadım gizlice, yarın alabilirsem aldım yoksa dahada alamam cuma oğlanın beyin mr ve kalp ultrasonu var bayıltacaklar o yüzden çıkamam .bakalım yarına Allah kerim sıkıntımız tek bu olsun dimi :))

28 Aralık 2011 Çarşamba

senin derdin dertmidir benim derdim yanında

hafta sonu ailecek eşimin iş arkadaşına ziyarete gittik ve anladım ki kahrolduğum kendimi yiyip bitirdiğim derdimin ne kadar küçük bişey olduğunu anladım.ailenin Allah bağışlasın sağlık versin yardımcısı olsun iki kızları var. büyük kız 7 sınıfa gidiyor doğuştan sağır işitme cihazı ile duyuyor normal insan gibi konuşamıyor doğal olarak .genç bir kız olarak okuldaki sıkıntıların anlattı ,çocukların nasıl dalga geçtiğini öğretmenini anlamadığını anlattı.okula gitmek istemiyor doğal olarak, doktorlarıda konuşması gelişsin diye normal okulu tavsiye etmişler işaret dili öğrenirse oralardan arkadaşlık kurarsa konuşmak istemez diye.birde küçük kızları var 12 yaşında tamamen zihinsel engelli bir bebek gibi sadeve anne baba diyor o dahada zor bir bakamı var 5 yaşında annesinin zorla hareket ettirmesiyle yürüyebilmiş doktorlar yürümez dediysede anne yürütmüş.Aramızda konuşurken bayanla büyük kız devamlı ne konuşulduğunun açıklamasını istiyor herşeyi açıklıyor anneside kız sordu"oğulları özürlümüymüş anne dedi" anneside " yok kızım ne özürü sadece 3 parmağı yok " dedi şöyle bir düşündüm onların derdinin yanında benim oğlan şükür sapa sağlam Allahıma hamdolsun dedim.BETERİN BETERİ VAR HALİNE ŞÜKRET DOSTUM

23 Aralık 2011 Cuma

yavruma dua bekliyorum

Yoruldum yahu yavruma canım kurban ama acaba bişey çıkarmı ,bir sorunmu var  diye sormaktan ve hergün ağlayarak uyumaktan yoruldum.Böyle bir testemi varmış neler varmış neler, araştır, o ilaçta neymiş, araştır .
Bana bile ağır gelirke onca şeyle nasıl başa çıkabiliyor küçücük bedeniyle . Allah yardımcımız olsun.
kafam dolumu dolu ,gözlerim her an puslu yağmur indi inecek .Birde üstüne öğütçü tesellicilerimiz var sen ağlarken isyan olur diyorlar. hamdolsun şükürler olsun diyorum ama ya ben anneyim nasıl üzülmem evladıma.
karma karışık anlattım bişey anlamadınız değilmi :((
benim 2,5 yaşında bir oğlum var iki kelimeyi biraraya getiremiyor .hamile iken grip oldum ve çok şiddetli .kulak zarımda çöküntü yaratmış ve sağır olmuştum hemen doktora gittim ve hamile olduğumu bilerik antibiyotik tedavisine başladık herşey normaldi. ta ki doğum da doktor sol elinin sadece baş ve serçe parmağı var diyene kadar.olsun dedik başka  bişeyi yok yarın çıkarsınız dediler sabah taburcu olmayı beklerken kuveze aldılar 5 gün açıklama yapmaksızın bizi tuttular.eşim şikayet etti açıklama yapmaksızın tutuyorlar bizi  diye hemen taburcu olduk.özel bir hastanede tekrar baktırdık bişeysi yokmuş.meraktan tutmuşlar.
parmağı için bişey yapılamıyormuş rapor alalım ilerde utanır belki dedik .öyle bir inceledilerki evladımı resim çeken çeken şükür tüm tahliller testlerden  geçiyor ama ben sonuçlar çıkana kadar kendimi yiyip bitiriyorum. şimdiye kadar sorun çıkmadı şükür ama bera testi olmak için kbb görmesi lazımmış götürdüm bugün kulakları tıkanıkmış ve temizleyemediler çocuğum belki çok az duyordu ve ben farkedemedim bugün yıkıldım nasıl farketmedim diye.2 ocakta testimiz olacak ve ben çok korkuyorum ya ben anneyim nasıl endişelenmeyim şimdi :((

20 Aralık 2011 Salı

oğlum mahirim

oğlum benim raporunu aldık %72,5 engelli artık :((

ıspanaklı sodalı kolay börek


 içine salça baharat biraz yağ atar hefifçe karıştırırım
 suyunu sıkarım iç harç hazırdır
 yufkaların üzerine dökmek için soda , süt , yağ karışımı hazırlarım
 yufkaları yağlanmış tepsiye sererim
 ve üzerine bir kepçe karışımdan dökerim 6'lı hazır yufkaları kullanıyorum 3 alta 3 üste seriyorum har kata bu karışımdan döküyorum
 iç harcı güzelce yerleştiriyorum

 kalan karışımı üzerine döküyorum
bir yumurta kırıp kesiyorum fırına veriyorum ve ayranla servis ediyorum

dıgıdık

 sakallı ipten yelelerini yaptık
 gözlerini ve burnunu işledim
 altına çubuğunu babamız zımbalatı zımba teliyle
 kızımız işin sırrını çözdü
 oğlumuz önce bir tanıştı inceledide inceledi epeyce
 sonra atın arkasına atlayacağına atı arkasına attı ve gitti  :)

18 Aralık 2011 Pazar

BU HAFTA BÖYLE GEÇTİ


 her yerde ve mekanda çocuktuk eğlendik
 her halimizle mutluyduk ,neşeliydik Allah bozmasın
hafta sonu güzel bir süprizi hakettiler içi muz ve kivili üzeri ahududulu pasta hem hafif hem lezzetliydi . Onlar herşeyi hakediyorlar.

15 Aralık 2011 Perşembe

kafam rahatladıkça bedenim yoruldu . oğlumda kobaya döndü

Bir haftadır oğlumun testleriyle uğraşıyoruz.ama o kadar yoruldum ki sık sık migren atakları geçirmeye başladım.Dünde bunlarda birini yaşadık 7,30 da çıktığımız maroton 16,00 da bitti bende bittim tabi . Ama tahliller testler temiz çıktıkça rahatladım . Önemli ve en zor olanlarını ayın 22 si ve 30 da beyin MRı , kalp ultrasonu,bera testi.Bayıltılıp çekilecek bunlarda yorucu ve zorlu bir maroton ama sonunda bizim kazanacağımızı bilmek mutlu ediyor beni .Allah cc izin verirse tabi . inşallah

11 Aralık 2011 Pazar

ARABAŞI

OĞLUMUN ELİNİN DEĞDİĞİ ARABAŞI İÇİLMEZ Mİ HİÇ
 Arabaşının özel bir hamuru vardır yapılışı : 6 su bardağı su ile 1 su bardağı un çırpılır.Elekten geçirilir ki topaklama olmasın tencereye konur birazda tuz atılır hamur göbek atana kadar devamlı karıştırlarak pişirilir.(dip not : ben hamurun piştiğini şöyle anlarım bir çay tabağına su doldururum içine hamurdan damlatırım dağılmıyorsa pişmiştir) fazla pişirilirse tatlanır oda hoş olmaz.
pişen hamuru ıslatılmış tepsilere dökülür . birinden yardım alınırsa iyi olur hamur dökülürken donduğu için, şekli bozuk olmaması için hamuru dökülürken köşelerede hamur gitsin diye tepsi sallanır(krep hamurunu tavaya dökerken yapıldığı gibi ortadan yayılır)
 soğuk bir yere konur ve iyice donmasını bekleriz.bizim evler müsait olmadığı için ılıyınca üzerini streçleyip doğal dondurucuya koydum yani balkona .hamur tamamdır :)
Çorbası için önce tavuk haşlanır kemiklerinden ayrılıp didilir. ve bir kenerda sırasını bekler.

 Tencereye yarım paket margarin konur 4 tepeleme yemek kaşığı un kavrulur .kokusu çıkana kadar annemin tabiriyle hışırdayana kadar .İçine 1 kaşık salça, 1 kaşıkta acı kırmızı biber tabi rengini ve acısını nasıl isterseniz öyle ayarlayın ama acısız gitmez arabaşı.
 soğuk kış günlerinde hastalığa iyi gelir acı ve tavuklu çorba yani arabaşı. Kavrulan un ve salçanın içine tavuğun suyu dökülür suyu eksik gelirse birazda su ekleyebilirsiniz ve çorba kaynamaya bırakılır.
kaynayınca didilen tavuk etleri ilave edilir bir taşımda öyle kaynatılır. Ve servise hazırdır .
Bir kaşık hamur alınır çorbanın içine daldırılır hamuru kaybetmeden (çünkü hamurunu kaybeden bir sonraki arabaşı ona yaptırılır :) buda espirisi arabaşının )çorbadanda alınır ve afiyetle içilir. içine limonda sıkılır ben küçükken limonu çok sıkardım ve sabaha gözlerim şişerdi çocukluk işte .
misafirlerim gelmeden servis yapmadım unutmazsam resimler yüklerim inşallah

7 Aralık 2011 Çarşamba

hafta sonu


 koştular

 tırmandılar

 gönüllerince eğlendiler

 5 park gezdiler


günün sonunda nihayet yorgun düştüler... tatlı rüyalar oğluşum

5 Aralık 2011 Pazartesi

böyle bir yelek örmek istiyorum kaç ilmek başlamalıyım acaba teredütte kaldım 90 büyükmü olur ?

1 Aralık 2011 Perşembe

rahat bir türk kahvesi içmek gibisi yok

Üzerimde bir dinginlik var yemek yapmayacak oluşumun rahatlığı galiba :)) En sevmediğim şey bugün ne pişirsem telaşıdır adını koymak önemli gerisi teferruat.dünden ekmeğimiz fazla olduğu için ekmeği ziyan etmemek amaçlı seçenekler sundum ve tostta karar kıldık bende bir ohhh dedim.birinin yediğini diğeri yemiyor anam ne yapacağımı şaşırdım inanki .VE bu gün keyif kahvemi rahat içeceğim :))